Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Γιατί θέλουμε να πιστέυετε σε εμας? Η γνώμη του παιδιoύ

Καλό μήνα να έχουμε!

Που λές μίλαγα σήμερα με έναν παλιο συμφοιτητή και συζητάγαμε για την Ελλάδα και για το δημοψήφισμα που έβαλε η κυβέρνηση.... Τι να πώ... Η πορεία αυτής της χωράς με βάζει σε μεγάλες σκέψεις. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σου πω την άποψη μου περι του θέματος. Ο λόγος που άρχισα να σου γράφω αυτό το post είναι άλλος. Η κουβέντα που είχα με έβαλε σε σκέψεις για το πόσο δύσκολο τα έχουν κάνει πια στην χώρα μας, να θέλει κανείς να γυρίσει μόνιμα πίσω ή να αρχισει επιχειρήσεις και δουλειές εκει... Είναι κρίμα ειλικρινά...

Αλλά μην στενοχωριέσαι... Είπαμε, μέχρι να έρθει η ώρα της απόφασης αυτής, θα σε έχω ήδη εξασφαλίσει και θα μπορείς να με επισκέπτεσαι και να με βλέπεις, σε όποιο μέρος της γής και να βρίσκομαι. Ξέρω οτι εχεις πίστη στο μυαλό και στις ικανοτητές μου και αυτο μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Λένε, πως για να κάνεις κάποιο να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, δεν το καταφέρνεις λέγοντας του να προσέξει τα πράγματα στα οποία απέτυχε ή σ'αυτά που δεν είναι καλός αλλά δείχνοντας ότι αναγνώριζεις τις μέχρι τώρα επιτυχίες του και οτι έχεις πίστη στο ΤΙ μπορεί να πετύχει. Υποσυνείδητα λοιπόν,  το ατομο αυτο μετά να θέλει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Τώρα το πως και το γιατί γίνεται αυτο, μη με ρωτάς... Τα βιβλία που διαβάζω πάνω στο θέμα έχουν την επιστημονική εξήγηση, εγώ σου μεταφέρω απλά τα συμπερίσματα μου απο προσωπική εμπειρία.

Γι'αυτό μαμάδες του κοσμόυ... Πείτε εναν καλό λόγο στο παιδί σας, πείτε του πόσο περήφανη είστε γι'αυτό ακόμη και στις αποτυχίες του! Δώστε πιο πολλούς επαίνους σε αυτά που καταφέρνει παρά αποθαρρυντικά λόγια για το "τί θα έπρεπε να είχε κάνει αλλιώς"... Τονώστε του το ηθικό, κάντε το να σέβεται, να αγαπάει και να πιστεύει στον εαυτό του. Μόνο έτσι θα φτάσει το άριστο! Και όχι μη έχετε αυταπάτες, δέν θα φτάσει το τέλειο άν τα κάνετε όλα αυτά, γιατι πολύ απλά "τέλειο" δεν υπάρχει!

Πείτε περισσότερα "μπράβο" και "ωραία δουλειά" και πετάξτε στον κάλαθο τον αχρήστων τα "γιατί δεν το'κάνες όπως σου'πα εγω?" και "αν μ'ακουγες...". Ξέρουμε ότι είναι πάντα με καλές προθέσεις αυτά που μας λέτε, αλλά αντί να μας βοηθάνε, μας ρίχνουν το ηθικό! Όμως μη με παρεξηγείτε...φυσικά και θέλουμε τις συμβουλές, την γνώση και την πείρα σας, τα έχουμε ανάγκη όλα αυτα, αλλά με άλλο τρόπο! Ενθαρρύνετε μας πρώτα και δείξτε μας οτι έχετε πίστη στις δυνάμεις μας, και μετά "ψυθιρίστε" μας τις συμβουλές σας και να είστε σίγουρες ότι όχι μόνο θα καθήσουμε να σας ακούσουμε αλλά θα έχουμε και ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!

Βοηθήστε μας να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να είστε σίγουρες πως θα σας κάνουμε σίγουρα περήφανες μια μερα!



Πολλά-πολλλα υπερ-ατλαντικά φιλιά και αγκαλιές!
Χ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου